sábado, 18 de febrero de 2012


Que hem de fer per esser escoltats per els governs de Catalunya , Espanya i Europa ?



El proppassat dissabte dia 28 de gener a Barcelona 125.000 persones s’han manifestat per expressar amb fermesa el seu rebuig al sistema capitalista que fa créixer el nombre de persones que no tenen dret a un lloc de treball digna per viure i per a dir prou a les retallades dels serveis públics.
Son 5.237.600 persones registrades sense treball per la Enquesta de Població Activa (EPA) a les hauríem d’afegir moltes mes que tenen una ocupació en condicions indignes.
Son 5.237.600 persones que la dreta neoliberal PP i CiU utilitza amb gens de vergonya per justificar una reforma laboral que retalli drets laborals.
"No podeu accedir al mercat laboral perquè les condicions de treball dels que tenen feina son massa rígides".
Aquest es el missatge pernicios utilitzat que, fomentant la divisió dels treballadors, preten convencer de les bondats de la reforma laboral.
Aquesta estratègia dels neoliberals de devaluar els treballadors i treballadores s’ acompanya de mesures per desmantellar l’estat del benestar.
Les retallades de govern de CiU al sector públic català son intolerables.
Avui tenim un pressupost de la sanitat en xifres similar al de fa 6 anys enrere.
L’activitat operatòria del 2011 respecte al 2010 ha baixat en 6%.
Son dades alarmants i que fan pales que la protecció de la salut del catalans i catalanes es troba amenaçada.
Demà de nou anirem a dir NO ben fort a les politiques dels  governs de Rajoy i Mas.
Hi ha alternativa !Una altre política es possible!
Això es el que demanem milers i milers de ciutadans i ciutadanes.
Que hem de fer per esser escoltats per els governs de Catalunya , Espanya i Europa ?

viernes, 17 de febrero de 2012

USAR I NO COMPTAR AMB ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES EN EL PROJECTE EMPRESARIAL.

Tothom , fins i tot els seus autors, estan d’acord la reforma laboral reforça el poder de direcció del empresari enfront dels treballadors i treballadores.
Molts afirmen que es una reforma desequilibrada, que dona un poder excessiu a la direcció de l’empresa.
El marc de relació laboral que dibuixa la reforma aprovada per el PP amb l’aplaudiment de CiU es correspon a una política de personal "d’usar i tirar" .
"Usar i tirar" els que treballen en una organització es totalment perjudicial per la viabilitat del projecte empresarial.
Els dirigents de les organitzacions haurien de tenir present que han de comptar amb les persones que tenen el coneixement dels processos de producció.
Els professionals de l’empresa son els que innoven ,que executen processos de millora i per tant aporten valor afegit al sistema de producció.
Un marc laboral "d’usar i tirar" no pot afavorir la implicació dels treballadors i treballadores per a fer més competitiva l’organització.
"Comptar" amb les persones no es possible si el marc de relació laboral estableix a favor de la direcció un poder unilateral de decisió.
Establir un marc de relació laboral que "compta" amb els treballador i treballadores, es assegurar que aquests aportin tot el seu saber i saber fer a l’organització.
Si volem un model productiu creatiu, innovador, de qualitat i competiu cal rebutjar aquesta reforma laboral.
Establir condicions de treball que generen un clima de mobing laboral es forçar el professional  a adoptar un comportament de mercenari.
L’empresari leader d'una organització amb valors de responsabilitat social no pot aplicar les facultats que l’hi atorga aquesta reforma.