martes, 1 de mayo de 2012

El llenguatge Orwelaniano de la dreta. 

 Eliminar els significats de les paraules no desitjades per  fer que deixin d’existir en la nostra ment es la formidable manipulació del llenguatge que porta a terme la dreta del nostra país per imposar la seva política neoliberal de retallades de drets en tots els àmbits de la societat.
Intenten amagar el trencament del pacte social , la vulneració de la nostra Constitució.Així parlem de consolidació fiscal , de reformes quan en realitat es tracte de retallar i retallar despeses de l’estat del benestar.
Dir el contrari del que s’hauria de dir per explicar l’acció de govern pretén elimina paraules del vocabulari, manipular l’estructura mental de les persones per evitar així tota discrepància al discurs del govern.
Es un atac a l’intel.ligència, un atac directa a la llibertat de pensament.
Molt mitjans de comunicacions col·laboren activament amb aquesta manipulació produint una “fina pluja” d’adoctrinament ideològic propi d’una dictadura.
La dreta esta disposada a tot per aconseguir el seu propòsit de  sotmetre el 99% de la població al domini del 1%.
Front a aquesta ofensiva neoliberal cal reaccionar , deixar la por que ens volen fer sentir per condicionar tota acció reivindicativa i expressar ben fort els valors i principis que han de ser el marc de la nostra societat.

Avui 1 de maig es una oportunitat per denunciar les politiques regressives de la dreta que es serveixen de la manipulació del llenguatge i de la por per sotmetre la ciutadania als dictats del capitalisme salvatge.
Avui diem prou ben fort.
 Avui diem ben fort que volem un estat de dret i social.