miércoles, 7 de septiembre de 2011

ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES NO SON MERCADERIES.




La enèsima reforma laboral del govern Zapatero es un nou atemptat contra la dignitat dels treballadors i contraria a la finalitat de la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948.
Aquesta declaració, fruit del pacte entre el capital i el treball pretén que els essers humans no poden ser tractats com mercaderies en les lleis de mercat.
justificar que per reduir l’atur cal rebaixar els drets dels treballadors a extrems que s’aproximen a l’esclavitud es intolerable.
Salaris de contractes de formació fins els 30 anys i eliminar el límit d’anys de prorroga de contractes temporals deixen al treballador totalment indefens davant del poder empresarial.
Mai ha estat tan barat per una empresari contractar legalment un treballador o treballadora.
I a més, els governants toleren el treball negre que representa el 25% del PIB.



CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

article 10
1. La dignitat de la persona, els drets inviolables que li són inherents, el lliure desenvolupament de la personalitat, el respecte a la llei i als drets dels altres són fonament de l’ordre polític i de la pau social.

2. Les normes relatives als drets fonamentals i a les llibertats que la Constitució reconeix s’interpretaran de conformitat amb la Declaració Universal de Drets Humans i els tractats i acords internacionals sobre aquestes matèries ratificats per Espanya


article 35

1. Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball, a la lliure elecció de professió o ofici, a la promoció a través del treball i a una remuneració suficient per satisfer les seves necessitats i les de la seva família, sense que en cap cas pugui fer discriminació per raó de sexe.


No hay comentarios:

Publicar un comentario