sábado, 19 de noviembre de 2011

EL DRET AL VOT DE LES DONES.




El 19 de novembre de 1933 las espanyoles exercien el seu dret de vot. d’acord amb el determinava la constitució de 1931 de la II República .
L’accés de la dona al dret de vot en el nostra país es va fer realitat abans que països com a França, Itàlia i va ser un pas decisiu en la igualtat de gènere que avui la vigent Constitució també reconeix.
Aquest 19 de novembre de 1931 es una data per recordar i que s’ha de reivindicar en front d’aquest que critiquen els períodes de govern Republicans en el nostra país.
La República Espanyola va ser pionera en el reconeixen de molts drets socials i en el ordre econòmic Espanya ocupava a les hores el lloc que avui té.
El franquisme va empobrir el nostra país que va retrocedir en el ranking de les potencies econòmiques .
Cal doncs reivindicar la República i recordar que la institució monàrquica no té cap sentit en un sistema democràtic. Democràcia i monarquia són contradictòries, i el lògic d’una democràcia és que sigui republicana.
El caràcter hereditària i vitalícia de la monarquia no casa amb un sistema basat en la legitimació dels governants mitjançant elecció popular.
El coherent és que algun dia hi hagi una reforma constitucional que substitueixi la monarquia parlamentària per la república parlamentària.



No hay comentarios:

Publicar un comentario