martes, 10 de enero de 2012


CARTA OBERTA A JOSEP M. ÀLVAREZ SECRETARI GENERAL DE LA UGT.
Benvolgut company,
Voldria expressar-te la meva satisfacció i recolzament a l'iniciativa d' UGT i CCOO de  demanar una consulta popular al govern de la Generalitat en relació a les retallades.
Demanar el dret a decidir dels ciutadans i ciutadanes em sembla obligat davant unes retallades que no varen ser votades en les eleccions ja que no estaven inclosos en el programa electoral de CiU.
Esta molt bé que el nostra sindicat demani una democràcia de qualitat i real.
Però crec que hauríem,per tenir credibilitat i autoritat en aquesta petició,de ser exemplar com organització i acreditar un funcionament democràtic.
Perquè no es convoquen primàries amb participació d'afiliats i simpatitzants i treballadors i treballadores amb un determinat requisit ,com per exemple el Partit Socialista francès,per elegir el nostra Secretari General?
Perquè abans de signar un acord amb la patronal no es sotmès a consulta de tots els afiliats?
Com afiliat al sindicats al llarg d'aquest últims 35 anys mai el meu sindicat m'ha demanat la meva opinió sobre qui hauria de ser el nostra Secretari General ni sobre decisions rellevants de política sindical.
Espero que els meu sindicat no es rendeixi davants de les exigències de la patronal d'incrementar el poder de direcció en les empreses i de devaluar els drets dels treballadors.
Es raonable acordar unes condicions de treball (flexibilitat horària , dimensió plantilla ) i salarials dels treballadors(paga variable), s'adaptin a l'evolució del negoci de l'empresa?
La meva resposta es afirmativa si s'acompanya d'un sistema ,tipus cogestió,en que els treballadors participin en la decisions estratègiques de la empresa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario