sábado, 25 de agosto de 2012


Com podem guanyar la batalla de les ideees per una societat igualitaria i solidaria?

Recordant a Gramsci els progressistes hem de guanyar la batalla de les idees per  a substreure a les classes populars de la ideologia neoliberal qu'imposa una agenda d'enderroc de l'estat del benestar.
El PP i CiU afirmen cínicament que no qüestionent l'estat del benestar i fins tot que les retallades qu'apliquen son necessàries per a garantir la seva continuïtat.
Dirigents d'aquests partits de dreta ens diuen:
Que hem viscut per sobre de les nostres possibilitats i que no es podem permetre el luxe de la llei de la dependència i que la salut es una qüestió privada .
Exposen la necessitat de l'austeritat entesa com a estalvi i no com gastar millor, exigeixen rigurositat en les despeses però no en els ingressos. 
La dreta ha imposat la seva agenda d'acció política que pretén aprofitar les consequencies de la crisis capitalista per fer reformes de l'estat de la societat cap al seu model i fer realitat els seus valors de desigualtats , d'individualisme ,de privilegis de classe. 
L'ideologia conservadora esta guanyant la batalla de les ideees amb la finalitat d'incrementar el seu poder i ho fa aconseguint que les seves afirmacions s'incorporin en el discurs de persones d'ideologia progressites de dirigents del PSC i PSOE.
La dreta esta guanyant la batalla de les idees i fa possible que aquesta crisis del capitalisme, tal com la van definir al seu inici personalitats rellevants de la dreta com a Sarkosy, s'ha transformat en una regressió del model d'estat de benestar ,de les relacions laborals,en una derrota en tota regla de les classes populars del 99% de la població.
Per guanyar la batalla de les idees , els progressites hem de passar a l'acció i explicar les mentides de la dreta sobre la crisis les seves causes i les solucions que proposem i oferir la nostra alternativa a curt i llarg termini.

No hay comentarios:

Publicar un comentario