domingo, 3 de febrero de 2013

La coartada de la presumpció d'innocència per no assumir responsabilitats.



La política, la banca, l'empresa i l'esport son àmbits de la nostra societat afectats per escàndols de comportaments corruptes.

Liders del PP, CiU i PSC en situació d'imputats , amb el beneplàcit i recolzament de les seves organitzacions, es mantenen en el seu càrrec.

Els imputats,desprès d'afirmar amb vehemència que son innocents, utilitzen la coartada de la pressumpció d'innocència per no assumir responsabilitats de forma immediata.

La seva actitud contrasta con els exemples següents:

Fa just un any va dimitir el president d'Alemanya, Christian Wulff, per ésser acusat d'obtenir un crèdit amb condicions avantatjoses i deixar-se pagar unes vacances per empresaris.
Al anunciar la seva decisió de deixar el seu càrrec, va reconèixer que havia comés errors malgrat haver actuat conforme a la llei.

L'any 2006 la ministra sueca, Maria Borelius, va renunciar al seu càrrec per haver tingut un comportament fiscal irregular durant uns anys.
Se la va acusar de contractar irregularment una cangur, de no haver pagat la taxa de la televisió i no comunicar, en els terminis previstos, a hisenda de la venda d'accions.

En el nostre país tenim dos exemples de polítics socialistes que van actuar de forma responsable.

L'any 1994, Mariano Rubio gobernador del banc d'Espanya es va veure implicat en la trama financera del cas IBercop.
Carlos Solchaga ministre d'economia, per haver nombrat a Rubio, va dimitir del seu càrrec.

L'any 2003, 2 tècnics del ministeri d'hisenda  van ser imputats per frau fiscal.
Josep Borell va dimitir com a candidat socialista a la presidència del govern per la relació que mantenia amb aquests tecnis , ex-col.laboradors en la seva etapa en el ministeri d'hisenda.

El grau de corrupció en el nostre país es intolerable i la tensió acumulada en la societat es tal que no es pot esperar a que la justícia digui si l'actuació es contraria a la llei.

La ciutadania esta farta, no aguanta mes aquesta actitud de mantenir-se en el càrrec, sobretot quan la conducta provada i fins i tot reconeguda per aquests imputats es totalment inacceptable des del punt de vista de la ètica.



Vinyeta:Alfons Lopez Público

No hay comentarios:

Publicar un comentario