miércoles, 17 de abril de 2013

ELS PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT UNA OPORTUNITAT PER UN PACTE DELS PARTITS D’ESQUERRA.





El govern del President Mas, malgrat ésser format en bona part per les mateixes persones que l'anterior als de les eleccions, ni tant sols ha presentat el projecte de pressupostos per aquest any.
Cal remarcar que els pressupostos anuals de la Generalitat, que son la llei més important d’un govern català, adquireixen una importància cabdal en el present context de greu crisis econòmica.
En els pressupostos es determina el com i en quina proporció cadascú de nosaltres aportarem recursos a la Generalitat i a que es destinaran aquests.
El benestar i la qualitat de vida dels catalans i catalanes depèn i molt dels pressupostos.

Per intentar sortir d’aquesta situació de paràlisis, CiU recerca el suport parlamentari dels diputats d'ERC o PSC per aprovar els comptes.
Uns pressupostos que s’anuncien de nou amb retallades de drets socials que afectaran les classes populars de Catalunya que són els votants naturals dels partits d’esquerra.
Aquesta amenaça, de més patiment per les classes mitges i treballadora, no sembla prou motiu a l’esquerra catalana per deixar de banda tacticisme de partit i ser capaços de consensuar una alternativa de projecte de pressupost al que presentarà el govern neoliberal de CiU.
Aquesta passivitat de les esquerres permetrà que el govern Mas continuï amb la seva política privatitzadora que esdevé intolerable en l’àmbit de la salut.

No es tolerable, al menysprear la igualtat dels ciutadans, que hospitals públics com el de Sant Pau i el Clínic, tinguin prestacions de serveis privats en els que previ pagament es pugui evitar les llistes d’espera.
Ésser operat ràpidament de varius es possible si pagues i si no hauràs d’esperar prop de 9 mesos.
PSC,ERC,IC I  CUP haurien de deixar les seves diferències en segon lloc i fer que els pressupostos 2013 de la Generalitat, a més d’aturar les retallades de serveis públic, haurien de  fer un pas en la recuperació del nivell que tenien en l’any 2010.(1)
Els votants d’esquerra ben segur recolzarien aquest pacte del tot necessari per la situació d'emergencia social que viu Catalunya.



(1)
Veure escrit de Vicenç Navarro "La Generalitat té alternatives"
http://www.vnavarro.org/?p=8778&lang=CA

No hay comentarios:

Publicar un comentario