viernes, 29 de diciembre de 2017

4 CAUSES DE LA PERDUDA DE VOTS D’EN COMÚ PODEM.



Feta la lectura del resultat de les eleccions del 21D
http://americoologarayorti.blogspot.com.es/ correspon ara analitzar les possibles causes de la perduda de vots d’ECP.

      1) UN PLEBICIT SOBRE INDEPENDENCIA/UNIONISME.
Malgrat que ECP ho va intentar en la campanya electoral no es va parla de l'agenda social i solament de la lluita de banderes d'un bloc contra l'altre.
Totes les noticies dels mitjans de comunicacions tenien que veure amb la DIU i el 155.
Els votants han estat cridats per pronunciar-se entre independència/constitucionalisme.

     2) VOT ÚTIL/EQUIDISTÀNCIA.
ECP no ha pogut fer-se un espai entre els dos blocs.
Per als no independentistes el posicionament d’ECP semblava massa independentista i per als independentistes era massa unionista.
Com va dir Iñigo Erejon “en un Barça Madrid ningú vota per l'àrbitre”.
Els mitjans comunicacions amb la seva informació no donaven rellevància a l’opció d’ECP i rebia el qualificatiu d’equidistància o indefinició.
El PSC que ha parlat de diàleg entre els blocs tampoc no ha tingut els resultats que esperava i el seu increment de vots es correspon en nombres a la captació dels vots de l'antiga Unió Democràtica.

       3) LA DIVISIÓ DE PODEM.
L'enfrontament de la direcció de Podem amb l’estatal que es va iniciar el passat mes d’abril, i que es va traduir finalment en la dimissió i baixa del partit del secretari general i de companys i companyes que militaven en els Cercles de municipis com a Terrassa, Sabadell .
Aquest enfrontament de les dues direccions va provocar posicionaments diferents dels representants CSQP davant de la DUI que es van evidenciar de forma clara davant de l’opinió pública en la votació del Parlament del passat 27 d’octubre.
Els mitjans de comunicacions es van fer reso de la crisis de Podem.
La crisis de Podem ha restat vots a ECP.

       4) LES CLASES POPULARS HAN VOTAT PREFERENTMENT A C’s.
Com a partit que vol esser el defensor dels interessos de la gent més necessitada te un greu  problema ja que en les poblacions/barris on hi ha més treballadors i treballadores on la renta es la mes baixa ha perdut entre el 3% i 8% dels vots obtinguts l’any 2015.
ECP  ha guanyat un 0,6% de vots a Matadepera i Sant Cugat  que son ciutats amb la renda per habitant més alta de Catalunya i per contra ha perdut un 7% i 8 % de vots respectivament en les ciutats de  mes baixa renda per habitants com a Badia del Vallès i Santa Coloma de Gramanet.
El més preocupant del resultat de les eleccions es que C’s ha estat el partit mes votat en tots els municipis on viuen les classes populars, les persones mes castigades per les politiques que defensa C’s.
A més es molt probable que els 42.799 vots que ha perdut ECP  hagin anat a C’s.


No hay comentarios:

Publicar un comentario